Christiane Taubira

Tot din cartea scrisa de Annick Cojean, ” Je ne serais pas arrivée là si….” iata rezumatul altei istorii extraordinare, din care putem vedea ca treumele nu sunt pedepse ci lectii:

Christiane Taubira a crescut in Cayenne, a studiat la Paris, a lucrat in Guiana, apoi a devenit deputat si Ministrul Justitiei in Franta. Nu suporta compromisurile si se implica in tot ceea ce face, cu seriozitate.

Desi mama ei a avut 11 copii pe care i-a crescut singura, fara sot,, avea un ras care demonstra o bucurie invincibila. Bunica a murit cand mama ei a avut 14 ani. In ciuda acestei pofte de viata, mama a facut o depresie nervoasa care a necesitat internarea, cand Christiane avea 8 anoi. La scoala a fost intrebata daca mama ei este nebuna. Pentru copilul de 8 ani, aceasta intrebare a fost de o violenta incredibila. Tot mama ei, a decis sa invinga aceasta depresie si sa se ocupe de copii. Astfel a regasit pofta de viata cu care i-a molipsit pe copii. Si-a invatat astfel copiii sa nu le fie frica, sa fie empatici, dar sa nu se planga, si daca li se intampla ceva, sa se ridice si sa mearga inainte.