Cum sa atragem persoanele pozitive?

Persoanele care alcatuiesc cercul nostru de prieteni au o influenta foarte mare asupra noastra si asupra vietii noastre.
Sa atragi persoane de calitate in jurul tau este de un real ajutor in diferitele planuri din viata ta.
Este primordial sa te inconjuri de persoane pozitive, cu calitati si capacitati pe care doresti sa le ai sau sa le obtii si vei fi uimit(a) de rezultate.
Se spune: «spune cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti!»; insa as merge mai departe si as spune « insoteste-te cu persoanele pe care le admiri si vei deveni ceea ce iti doresti!».
Iata cativa pasi, care te pot ajuta :

 1. Triaza prietenii actuali
  Unele amicitii sau relatii de rudenie nu sunt sanatoase. Dupa intalnirile cu ei suntem fara vlaga, nervosi, frustrati etc.
  Cum este posibil ca unele relatii sa fie benefice, iar altele nefaste? Pentru ca o relatie sa fie benefica, este nevoie ca ambele persoane sa aiba valori si nevoi comune. Intreaba-te daca cei cu care iti imparti timpul si energia au aceleasi valori cu tine, daca au aceeasi viziune ca si tine despre viitor.
  Iata cateva exemple :
 • daca esti inconjurat(a) de persoane care se plang tot timpul de criza, cum ai putea sa gasesti energia si curajul sa te lansezi intr-o afacere?
 • daca esti bolnav si toti iti plang de mila si iti dau statistici/povestesc de toti cei care nu reusesc sa scape cu bine, povestesc despre catastrofe, cum ai putea avea energia si curajul sa gasesti solutii de vindecare si sa te vindeci, indiferent de boala si de ce spune lumea ?
 • daca tu iti doresti sa vezi lumea intreaga si esti inconjurat de persoene care vorbesc doar despre cum e sa stai acasa si sa ai grija doar de ce este in preajma ta, ce oportunitati ai avea sa actionezi/sa pleci? In plus, daca te si culpabilizeaza, va fi nevoie sa gasesti curajul si energia de a-i infrunta…
  Lista ar putea continua la infinit…
  Gaseste persoanele din jurul tau care te trag in jos si fa tot posibilul sa ai cat mai putin contact cu ele; petrece cat mai mult timp cu cei care te trag in sus, in directia dorita de tine.
 1. Pentru a gasi partenerul(a) sau prietenii ideali traieste-ti visele, nu astepta sa ti le creeze altii !
  Incepe prin a-ti trai viata de vis cu pasi de bebelus, pentru a declansa procesul. Afla care sunt pasiunile tale, fa un prim pas in aceasta directie pentru a intalni oameni care au aceleasi pasiuni. Acest lucru este adevarat in orice domeniu: vrei sa devii sportiv – mergi la un club de sport; vrei sa te vindeci – inconjura-te de supravietuitori; vrei sa calatoresti – inconjura-te de oameni care fac excursii etc. Fa un prim pas pentru a declansa mecanismul si pentru a intra in universul viselor tale, pentru a atrage in jurul tau persoane care impartasesc cu tine macar o parte din aceste vise.
 2. Contacteaza persoanele care te inspira si petrece timp de calitate cu ele;
 3. Creeaza legaturi cu persoanele pe care le apreciezi, fara sa ai asteptari…apreciaza momentul;
 4. Creeaza dorinta celuilalt de a ti se alatura utilizant un vocabular pozitiv, avand discutii de interes comun; dezvolta ceea ce v-a unit atunci cand v-ati cunoscut; respecta valorile comune si dezvoltati-le impreuna fara a pune presiune sau a avea asteptari;
 5. Priveste interlocutorul din perspectiva «eu sunt ok, tu esti ok» si calatoria impreuna, indiferent daca este de scurta sau de lunga durata, va fi una de calitate.
  Mai pe larg putem discuta in cadrul sedintelor de coaching, unde putem sa facem exercitii si unde ofer sfat personalizat – practic sau academic – in functie de situatiile concrete ale clientului si de interesul principal al sau.

Va imbratisez cu drag!
Monica,
Life COACH, formator, Mentor, Presedinte ARIL