„Nu știi niciodată cât de puternic ești până când a fi puternic este singura opțiune.” – Bob Marley

Din ciclul „Afirmații puternice” astăzi mă opresc la:

Man, Board, Drawing, Muscles, Strong, Weak, Chalk

„Nu știi niciodată cât de puternic ești până când a fi puternic este singura opțiune.” – Bob Marley

În iulie 1994, când credeam că este cea mai fericită perioadă din viața mea – eram tânără, studentă, proaspăt căsătorită – a început și cea mai provocatoare etapă din viață: era să îmi pierd sora și am fost diagnosticată cu leucemie.

Până atunci eram interesată de carieră, voiam să am o viață fericită, familie, copii, o casă cât mai frumoasă, câștiguri financiare și tot ce ar mai fi decurs de aici.

Deseori, în copilărie, mă enervau părinții când îmi spuneau să nu mai port iarna fustă scurtă sau să pun căciulă, „că o să vezi tu mai târziu, când vei avea probleme cu sănătatea !”… Bineînțeles, în casă puneam căciula și afară o scoteam; era un adevărat păcat să-mi ascund minunatele plete cu care eram înzestrată….

Și duceam o viață normală, cu dorințe normale – la fel ca toată lumea, enervându-mă ușor și reacționând adesea exagerat la ceea ce se mai întâmpla… Făceam din țânțar armăsar și despicam firul în patru și iar în patru și tot așa, până mă plictiseam…

Și a venit acea experiență dură, care m-a îngenuncheat…Nu o dată. Nu de două ori… Cum îndrăzneam să ridic capul, mai venea ceva! Când mi-am regăsit sora, am crezut că pot respira ușurată, dar nu! M-a lovit leucemia! Mai târziu am crezut că am scapat, că am intrat în remisie, dar a venit prima recădere! Am luat-o pe calea Bisericii și am crezut că Dumnezeu mă va salva, dar am fost îngenuncheată din nou, cu a doua recădere! Am crezut că dacă am o familie  formidabilă, cu ai mei gata să-și vândă și pielea de pe ei, numai să mă salveze, m-am scos! Dar a venit și episodul Germania, când medicul și-a bătut joc de mine spunându-mi că nu mai am decât 7 zile de trăit și întrebându-mă dacă nu mă văd cât sunt de monstruoasă așa plină de bube, cheală și deformată…

Și tot așa… până când am învățat să iert, să scot din suflet sentimentele negative și iar să iert, apoi să fiu chiar și recunoscătoare!

Atunci am învățat ce înseamnă „a fi puternic”! Atunci am înțeles fericirea și pacea adevarată! Atunci am putut să fiu puternică ! Și da, am conștientizat abia atunci că aceasta era SINGURA OPTIUNE!

Tu, dragă cititorule, când ai descoperit cât ești de puternic?

Sunt Monica Bunaciu – coach, trainer și mentor și îți sunt alături în calea descoperirii de sine pentru a vedea cât de puternic ești și cum îți poți depăși limitele.

Mă poți contacta pe monica@expertcoach.ro